Teplý salát s pečeným jablkem

Přehřejeme si troubu na 180 °C. Kapustičky očistíme a přepůlíme. Jablko nakrájíme na měsíčky. Promneme s olivovým olejem, solí, pepřem a tymiánem. Dáme do zapékací mísy a pečeme asi 20 minut. V mističce smícháme olivový olej, skořici, řepný sirup a citrónovou šťávu. Do větší mísy vysypeme uvařené bílé fazole, směs salátů a upečené kapustičky s jablkem, promícháme. Vlašské ořechy opražíme na pánvi na sucho a přidáme do salátu.

[:de]Den Backofen auf 180 Grad vorheizen. Die Rosenkohlen putzen und halbieren. Einen Apfel in kleinere Stücke schneiden. Alles mit Olivenöl, Salz, Pfeffer und Thymian gut vermischen. Ungefähr 20 Minuten in einem Backblech backen. In einer Schüssel Olivenöl, Zimt, Sirup und Zitronensaft mischen. Walnüsse ohne Öl auf einer Pfanne braten und zum Salat hinzufügen.